VG Amsterdam

Denken, inspireren en verbinden

Passie en poëzie – na de dood van God

- Geplaatst in rubriek Lezingen

enter image description herePasen. Misschien wel het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar, met een oorsprong in de joodse traditie. Inmiddels weet driekwart van de Nederlandse bevolking nauwelijks iets of helemaal niets van de betekenis van Pasen en zijn de traditionele kerken niet in staat de christelijke verhalen te vertalen naar het hedendaagse leven van moderne mensen.

Hoe staan we tegenover joods-christelijke feesten nu god al meer dan anderhalve eeuw is dood verklaard en de kerken leeglopen? Hoe geven we betekenis aan de traditie van pasen, aan de verhalen van dood en leven, lijden en bevrijding?

Op paasmorgen 16 april proberen we, aan de hand van verhalen, gedichten en muziek, het traditionele paasverhaal opnieuw ‘adem te geven’ en, in ons, tot leven te laten komen.

De dagen met jou G, ze smaakten heel hevig… Ik wist nog niet dat jij er zonder mij niet meer zou zijn, dat jij bestond door mij. –Rutger Kopland.

Datum en tijd: 16 april 2017, 11-12 uur
M.m.v. Elte Rauch (teksten) en Maurice van Schoonhoven (muziek).
Toegangsprijs: 7,50
Locatie: Gebouw Splendor, Nieuwe Uilenburgerstraat 116, Amsterdam

Toegangskaarten via de Ticketshop


Elte Rauch (Msc) is schrijfster en programmamaker. Ze studeerde filosofie en sociale wetenschappen in Engeland aan de universiteit van Bristol en theologie in Utrecht. Zij interesseert zich specifiek voor deconstructie en verbinding, in ethisch en esthetisch perspectief. Muziek als verbindend aspect speelt in haar programma’s een belangrijke rol, zij werkt bij de uitvoering van haar programma's dan ook vaak samen met musici.

Reacties