VG Amsterdam

Denken, inspireren en verbinden

Joods-Christelijk atheïsme en de aanval op Pasen - religie in de verkiezingen van 2017

- Geplaatst in rubriek Lezingen

enter image description hereAllerhande verwijzingen naar en beroepen op religie hebben de afgelopen jaren de publieke en politieke debatten beheerst. En vaak namen deze ogenschijnlijk bizarre vormen aan. Waarom wil bijvoorbeeld de liberale VVD christelijke paaseitjes beschermen? En waarom schrijft Wilders aan de paus dat atheïsme en christendom verbonden zijn? Wat zijn de gevolgen van al deze verschijnselen voor ‘echte’ gelovigen?
In deze lezing zoomen we in op de rol van religie in de meest recente verkiezingen waardoor we een beeld kunnen schetsen van de positie van religie in de hedendaagse Nederlandse maatschappij.

Datum en tijd: 7 mei 2017, 11-12 uur
Spreker: Ernst van den Hemel
Muziek: Bernd Brackman, piano
Toegangsprijs: 7,50
Locatie: Gebouw Splendor, Nieuwe Uilenburgerstraat 116, Amsterdam

Toegangskaarten via de Ticketshop


Ernst van den Hemel (1981) is religie- en literatuurwetenschapper. Hij promoveerde in 2011 aan de Universiteit van Amsterdam in de Geschiedenis van het Christendom, met een proefschrift over literair-politieke dimensies in het werk van Johannes Calvijn (Calvinisme en Politiek: Tussen Verzet en Berusting). Hij publiceert regelmatig over religie, politiek, filosofie en kunst. Zie ook: vandenhemel.net

Reacties