Anne van Delft - Je derde naam

Je derde naam - Een nieuw begin

UITVERKOCHT - In een van de oudste naamtradities, die van de native Americans, veranderen namen als het individu verandert. Kinderen krijgen namen die beschrijvend zijn. Als ze volwassen worden krijgen ze een nieuwe naam, die laat zien wat ze in de wereld zetten. Veel later komt er nog een derde naam op basis van wat ze hebben beleefd en van het leven hebben geleerd. De traditie laat zien dat we voortdurend veranderen en groeien met de achtereenvolgende namen als markeringen in de tijd.

De vertelling ‘Je derde naam’ vindt zijn wortels in deze traditie. De eerste naam krijg je van je ouders, je tweede naam verdien je met iets dat je goed kan, de derde naam vertelt wie je werkelijk bent. Die derde naam kies je zelf. Maar hoe doe je dat, je derde naam kiezen? Hoe begin je opnieuw met de naam van jouw keuze?

Daarover gaat deze voorstelling. Bij het ouder worden merk je veranderingen aan je ‘buitenkant’, maar de veranderingen aan de ‘binnenkant’ zijn misschien wel het spannendst. Een soort innerlijke metamorfose die je zelf in gang moet zetten. Met een naam die bij jou past. 

Een intiem portret over de veranderende betekenis van wie je bent op aanstekelijke en humoristische wijze verteld. 

 

Anne van Delft is een rasverteller. Zij treedt al 25 jaar op, geeft les in vertellen van verhalen en begeleidt vertelprojecten. In 2011 koos de Stichting Vertellen haar uit tot verteller van het jaar. Meer informatie is te vinden op haar website annevandelft.nl

Morris Kliphuis (1986) is hoornist en componist. Zijn energieke en melodieuze spel is erg gewild, zowel in Nederland als daarbuiten. Hij heeft een kenmerkende persoonlijke stijl ontwikkeld waarin het warme, melancholieke geluid van de hoorn centraal staat. Zie ook: www.morriskliphuis.nl

Bestellen niet meer mogelijk, activiteit is voorbij.


zondag 21 april 2019 -
11:00 tot 12:15

Spreker:

Anne van Delft

Musici:

Morris Kliphuis

Prijs:
€ 7,50
Locatie:
Splendor, Nieuwe Uilenburgerstraat 116, Amsterdam

Deel deze pagina:

Gerelateerd