De offers van het moederschap

Verpakt in de zoetste kleuren wordt in magazines en mommyblogs de voldoening van het moederschap bezongen. De veronderstelde, hechte band tussen moeder en kind wordt beschouwd als een bijna heilig verbond. Komt dit voort uit religie en traditie? Of uit de biologie, zoals gesuggereerd door beeldspraak in analogie met de dierenwereld (“de moederkloek die waakt over haar kroost”; “vechten als een leeuwin voor je kind”)? Voor beide is iets te zeggen. In ieder geval lijken de meeste mensen het moederschap als iets heel moois te zien en ervaren.

Maar af en toe klinkt ook een ander geluid en hoor je een moeder zeggen dat het best zwaar is, of zelfs dat het achteraf niet echt bij haar blijkt te passen. Zijn de offers van het moederschap taboe?

 

Tijdens dit Café VG verkennen we het thema ‘de offers van het moederschap’. Theatermaker Susan Rezai vraagt zich af of de minder positieve ervaringen rondom moederschap inderdaad taboe zijn en is initiatiefnemer van deze editie. Na een korte inleiding op het thema gaan we met elkaar in gesprek, mede onder begeleiding van gedragswetenschapper en systeemtherapeut Berbel Klatt.

Iedereen welkom! Gelieve wel te registeren, het aantal plaatsen is beperkt. 

---
In Café VG bespreken we maandelijks een maatschappelijk of politiek relevant thema dat we plaatsen in de context van beleving, ervaring en levensfases. In de laatste decennia is de wereld compleet veranderd; jong en oud zijn dan ook in een heel verschillende maatschappij opgegroeid. Wij geloven dat generaties van elkaar kunnen leren.

Café VG: “De offers van het moederschap” is een activiteit in het kader van Podium VG.

zondag 22 december 2019 -
13:00 tot 15:00

M.m.v:

Susan Rezai

Locatie:
Gebouw Splendor, Nieuwe Uilenburgerstraat 116, Amsterdam

Deel deze pagina:

Gerelateerd