levensverhalen

Een gedeeld ongemak!

Waarom raken levensverhalen ons? Levensverhalen van individuen die soms ver van ons vandaan leven en vaak ook in andere tijden. Verhalen beperken zich namelijk niet tot individuen en geïsoleerde gemeenschappen. Ze reizen en laten ons de wereld steeds weer herontdekken.

En toch pretenderen verhalen nooit alles te weten, maar louter iets kleins te weten van hoe te leven. Verhalen maken een scala van relaties mogelijk. Ze leggen relaties tussen mensen, hun gedachtes en hun ongemakken. Ze leggen relaties tussen werelden die vaak volgens vaste maatschappelijke en politieke kaders elkaar niet kunnen of mogen raken. In verhalen delen we het menselijke ongemak van het bestaan elke keer op een eigenzinnige wijze, omdat vertellingen van onze levens ruimte bieden voor gelijktijdigheid van zogenaamd tegenstrijdige feiten, verlangens en ervaringen. 

Op deze morgen neemt Tina Rahimy de bezoekers mee in een verhaal. Een verhaal dat iets vertelt over de wereld, het ongemak van het leven, maar tegelijkertijd op zoek blijft naar nieuwe verbindingen. 

 

Tina Rahimy is politiek-filosoof, onderzoeker en schrijver. Haar onderzoek richt zich vooral op politieke processen en mechanismes van uitsluiting. Haar domein van onderzoek richt zich op onderwijs, het sociale domein, kunst en cultuur. In haar laatste boek Verborgen Verhalen laat zij door middel van persoonlijke verhalen zien hoe houding cruciaal is voor wijsheid in het onderwijs. Zij is sinds 2016 lector Sociaal Werk aan de Hogeschool Rotterdam. 

Bestellen niet meer mogelijk, activiteit is voorbij.


zondag 17 november 2019 -
11:00 tot 12:15

Spreker:

Tina Rahimy

Musici:

Jesse Brouwer

Prijs:
€ 7,50
Locatie:
Gebouw Splendor, Nieuwe Uilenburgerstraat 116, Amsterdam

Deel deze pagina:

Gerelateerd