Ethiek en technologie

Ethiek en technologie

Internettechnologie verandert in razend tempo onze samenleving. Maar technologie is niet neutraal: sociale media kunnen ons dichter bij elkaar brengen maar ook worden misbruikt voor politieke beïnvloeding. Zo kunnen robots ons saai repetitief werk uit handen nemen, maar ook de kloof tussen arm en rijk vergroten.

Toch is er weinig publieke discussie over de toekomst die wij met technologie willen bouwen. Veel mensen voelen zich geïntimideerd door het onderwerp technologie en denken daarom dat ze geen deel kunnen nemen aan zo’n debat. Maar dit is in eerste instantie een ethische kwestie, geen technologische. Immers, om je een mening te vormen over het recht op privacy of de verdeling van welvaart hoef je geen technologische kennis te hebben, alleen een ethisch waardebesef. En dat heeft iedereen.

Kom daarom op 8 april naar Café VG voor een gesprek over onze maatschappij in een digitale wereld.

 

Deze tweede editie van Café VG wordt ingeleid door Tessel Renzenbrink: freelance schrijver met een focus op de impact van technologie op de samenleving. Ze is mede-oprichter van Gr1p, een stichting die zich inzet om burgers meer grip op de digitale samenleving te geven. Als bestuurslid van de Internet Society zet ze zich in voor een vrij, open en betrouwbaar internet voor iedereen. Tessel Renzenbrink behaalde haar master filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Zie ook haar recente blogbijdrage op deze website over Robotisering en werk.

 

 

Toegang vrij. Gelieve wel te registeren, het aantal plaatsen is beperkt.

Eventbrite - Ethiek en technologie

Initiatiefnemers van dit programma: Tessel Renzenbrink, Patrick Dirks en Joyce Pijnenburg


In Café VG bespreken we maandelijks een maatschappelijk of politiek relevant thema dat we plaatsen in de context van beleving, ervaring en levensfases. In de laatste decennia is de wereld compleet veranderd, en jong en oud zijn dan ook in een heel verschillende maatschappij opgegroeid. De initiatiefnemers van Café VG geloven dat de generaties van elkaar kunnen leren.

zondag 8 april 2018 -
13:00 tot 15:00

Begeleider:

Patrick Dirks

M.m.v:

Tessel Renzenbrink

Locatie:
Splendor, Nieuwe Uilenburgerstraat 116, Amsterdam

Deel deze pagina:

Gerelateerd