Een weg van dagen - Foto Huub Oosterhuis: Dirk Jan van Dijk

In gesprek met Huub Oosterhuis

Huub Oosterhuis heeft als dichter en theoloog een bepalende invloed gehad op de naoorlogse liturgievernieuwing in Nederland. Zijn werk is in theologisch en liturgisch opzicht vernieuwend, omvat verschillende genres en kenmerkt zich door een grote sociale betrokkenheid en maatschappelijk engagement.

Uit de grote hoeveelheid teksten die Oosterhuis de afgelopen vijftig jaar schreef, stelde filosofe en schrijfster Elte Rauch een verrassende selectie samen. Teksten over liefde en vriendschap, over mystiek en openbaring, over taal en traditie. Deze selectie, gebundeld onder de titel ‘Een weg van dagen’, verscheen op de valreep van 2017 bij uitgeverij Van Gennep. Op deze zondagmorgen wordt ‘Een weg van dagen’ gepresenteerd in aanwezigheid van Huub Oosterhuis.

Na een korte inleiding over de totstandkoming van de bundel en het belang van eigentijdse levensbeschouwelijke en liturgische taal, gaat de samensteller in gesprek met Huub Oosterhuis mede aan de hand van ingezonden vragen van het publiek. Wie altijd al ‘die ene vraag’ wilde stellen aan Huub Oosterhuis, heeft nu de gelegenheid: stuur een mailtje naar Elte Rauch met je vraag. De ingezonden vragen worden verwerkt in het gesprek.

De muzikale omlijsting van deze ochtend is in handen van pianist Bernd Brackman.  Na afloop kunt u het boek aanschaffen bij de boekentafel en laten signeren. Ook de recent verschenen dichtbundel ‘Die wij denken’ van Huub Oosterhuis is dan verkrijgbaar.  

 

Elte Rauch is schrijfster en programmamaker. Ze studeerde filosofie en sociale wetenschappen in Engeland aan de universiteit van Bristol en theologie in Utrecht.

Bestellen niet meer mogelijk, activiteit is voorbij.


zondag 21 januari 2018 -
11:00 tot 12:00

Spreker:

Elte Rauch

Musici:

Bernd Brackman

M.m.v:

Huub Oosterhuis

Prijs:
€ 7,50
Locatie:
Splendor, Nieuwe Uilenburgerstraat 116, Amsterdam

Deel deze pagina:

Gerelateerd

30 augustus 2008