Lioba Klooster

Kloosterweekend Voorbij het woord

VOLGEBOEKT - Stuur een mailtje naar info@vgamsterdam.nl als je op de wachtlijst geplaatst wilt worden.

 

Tot hoever reiken de grenzen van het woord? Waar begint de mystieke ervaring – en kan die ons een weg wijzen?

Tijdens dit meditatieve kloosterweekend verkennen we naast het verstand ook de kracht van de zintuigen. Aan de hand van gedichten, beelden, lezingen gaan we in gesprek met elkaar én met onszelf en bevragen we hoe we deelhebben aan de natuur. Afgezien van contemplatie van tekst en beeld maken ook meditatiemomenten en een filosofische wandeling deel uit van het programma. 

Vrijdag komen we aan het einde van de middag samen om ons alvast los te maken van de week. Inhoudelijke verdieping vindt plaats op zaterdag en zondag.

Begeleidend materiaal: korte tekst- en beeldfragmenten van filosofen en mystici (Friedrich Nietzsche, Søren Kierkegaard, Georges Bataille, Theresia van Avila, Johannes van het Kruis en Meister Eckhart), en van dichters en kunstenaars (J. Slauerhoff, Sylvia Plath, Armando, Francisco Goya en Louise Bourgeois). Tevens zullen tradities van zenboeddhisme en inheemse Amerikanen  ter sprake komen. 

“Die eeuwige bron ligt diep verborgen en toch weet ik waar zij wordt gevonden, al is het nacht.” -Johannes van het Kruis

 

Introductieprijs tot 25 september: 195,- euro; daarna 215 euro. In de toegangsprijs zijn kosten van verblijf, maaltijden, colleges en readers inbegrepen. Let op: er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! Routebeschrijving naar het Sint Lioba Klooster.

 


Katja Rodenburg is filosoof en maakt tentoonstellingen. Zij houdt zich bezig met de esthetica (filosofie van de kunsten) en schrijft vooral over het maken van kunst zoals bijvoorbeeld in  ‘Ik, Ophelia’ en ‘Armando en de melancholie van het scheppen’. Zij heeft in het bijzonder belangstelling voor de innerlijke ervaring, van mystiek tot kunst.

 

 


Om de lezingen bij te wonen heeft elke bezoeker, ouder dan 13 jaar, een geldig Coronatoegangsbewijs nodig via een geprinte of digitale QR-code in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. Kijk voor meer info op CoronaCheck.nl

Bestellen niet meer mogelijk, activiteit is voorbij.


vrijdag 2 november 2018 - 16:30 tot zondag 4 november 2018 - 15:00

Begeleider:

Katja Rodenburg

Prijs:
€ 215,00
Locatie:
Sint Liobaklooster, Herenweg 85, Egmond-Binnen

Deel deze pagina:

Gerelateerd