Leesgroep christelijke bronteksten

Vrouwelijke kracht in een mannelijke wereld

Elke eerste en derde zondag van de maand is er gelegenheid om met elkaar dieper in te gaan op christelijke bronteksten. De ervaring leert dat door de inbreng van de deelnemers, ieder met een eigen kijk en invalshoek, een tekst tot leven kan komen.

Daarbij is het soms bevrijdend de tekst eerst in een historische context te plaatsen. Dat is dan nog ‘hoofdwerk’. Maar de interpretatie van de tekst gebeurt intuïtief, vanuit het hart. Zo wordt het lezen van deze bronteksten iets van hoofd en hart, waarbij het accent ligt op wat de tekst je intuïtief doet.

Toegang vrij, opgeven voor deze bijeenkomst is niet nodig. Je hoeft ook niet iedere keer aanwezig te zijn. Per keer kun je beslissen of je mee wilt doen.

 

Leestekst voor 2 december: Openbaring van Johannes, hoofdstuk 12 en 13. Thema: Vrouwelijke kracht in een mannelijke wereld.

 


De leesgroep is een initiatief van Ojas de Ronde, Henk Rijkse en Alla Avilova en is onderdeel van Podium VG, platform voor beginnende of onafhankelijke initiatieven rondom filosofie, samenleving, kunst en (geestes-)wetenschap.  

 

zondag 2 december 2018 -
13:00 tot 14:00

Locatie:
Splendor, Nieuwe Uilenburgerstraat 116, Amsterdam

Deel deze pagina:

Gerelateerd