Leesgroep Meister Eckhart

Leesgroep Meister Eckhart

Bijna zeven eeuwen na zijn sterfdag geniet Meister Eckhart (ca. 1260 – ca. 1327) meer belangstelling dan ooit tevoren. Niet alleen christenen, maar ook boeddhisten, atheïsten en mensen die op hun eigen wijze invulling geven aan hun spirituele weg, beschouwen Meister Eckhart als een belangrijke gids bij hun zoektocht.

Eckhart verliet in zijn tijd al de gebaande wegen en schiep zelfs nieuwe woorden en begrippen om het eigenlijke tot uitdrukking te kunnen brengen. Hij had een voorliefde voor paradoxen om zijn toehoorders aan het denken te zetten en schreef zijn preken en traktaten in de volkstaal.

In het najaar van 2019 staan Eckharts preken op het leesprogramma. Deelnemers worden verzocht de uitgave van C.O. Jellema (Meister Eckhart, Over God wil ik zwijgen, Historische uitgeverij Groningen, 2010) van tevoren aan te schaffen.

 

De maandelijkse leesgroep is bedoeld voor wie op een dieper niveau wil kennismaken met deze inspirerende denker een leermeester. De toegang is vrij, opgave vooraf is niet nodig. Klik hier voor een overzicht van bijeenkomstdata.

 


De leesgroep Meister Eckhart is onderdeel van Podium VG, platform voor beginnende of onafhankelijke initiatieven rondom filosofie, samenleving, kunst en (geestes-)wetenschap. 

 

maandag 2 september 2019 -
20:00 tot 22:00

Begeleider:

Nagy Badir

Locatie:
Gebouw Vrijburg, Herman Gorterstraat 31, Amsterdam (Zuid)

Deel deze pagina:

Gerelateerd

Cloacinae, 2017 - Serge Onnen en Sverre Fredriksen
28 september 2017
Leesgroep Meister Eckhart
02 november 2020