Leesgroep Meister Eckhart

Leesgroep Meister Eckhart

Bijna zeven eeuwen na zijn sterfdag geniet Meister Eckhart (ca. 1260 – ca. 1327) meer belangstelling dan ooit tevoren. Niet alleen christenen, maar ook boeddhisten, atheïsten en mensen die op hun eigen wijze invulling geven aan hun spirituele weg beschouwen Meister Eckhart als een belangrijke gids bij hun zoektocht.

Eckhart verliet in zijn tijd al de gebaande wegen en schiep zelfs nieuwe woorden en begrippen om het eigenlijke tot uitdrukking te kunnen brengen. Hij had een voorliefde voor paradoxen om zijn toehoorders aan het denken te zetten en schreef zijn preken en traktaten in de volkstaal. De leesgroep is bedoeld voor wie op een dieper niveau wil kennismaken met deze inspirerende denker en leermeester.

Deelnemers aan de leesgroep worden verzocht de uitgave van C.O. Jellema (Meister Eckhart, Over God wil ik zwijgen, Historische uitgeverij Groningen, 2010) van tevoren aan te schaffen.

Toegang vrij, opgave voor de leesgroep is niet noodzakelijk. Frequentie: elke eerste woensdagavond van de maand 

Wie graag een reminder voor de leesgroep-data wil ontvangen, kan zich abonneren op de mailinglijst. Stuur een berichtje naar de contactpersoon van de leesgroep, Nagy Badir, en je ontvangt enkele dagen tevoren een herinnering.

 

woensdag 14 november 2018 -
20:00 tot 22:00

Begeleider:

Nagy Badir

Locatie:
Gebouw Vrijburg, Herman Gorterstraat 31, Amsterdam (Zuid)

Deel deze pagina:

Gerelateerd

Leesgroep Meister Eckhart
12 september 2018
Normal Is Over The Movie - by Renée Scheltema
03 juni 2018