Leesgroep Meister Eckhart

Leesgroep Meister Eckhart: afgelast i.v.m corona

Op dit moment is het nog onzeker of de sessie van 7 december door zal gaan in verband met de coronamaatregelen. Een week voorafgaand aan de bijeenkomst zal bekend worden gemaakt of de Leesgroep doorgang zal vinden. Dit zal worden gepubliceerd op deze pagina.

Bijna zeven eeuwen na zijn sterfdag geniet Meister Eckhart (ca. 1260 – ca. 1327) meer belangstelling dan ooit tevoren. Niet alleen christenen, maar ook boeddhisten, atheïsten en mensen die op hun eigen wijze invulling geven aan hun spirituele weg beschouwen Meister Eckhart als een belangrijke gids bij hun zoektocht.

Eckhart verliet in zijn tijd al de gebaande wegen en schiep zelfs nieuwe woorden en begrippen om het eigenlijke tot uitdrukking te kunnen brengen. Hij had een voorliefde voor paradoxen om zijn toehoorders aan het denken te zetten en schreef zijn preken en traktaten in de volkstaal. De leesgroep is bedoeld voor wie op een dieper niveau wil kennismaken met deze inspirerende denker en leermeester.

Deelnemers aan de leesgroep worden verzocht de uitgave van C.O. Jellema (Meister Eckhart, Over God wil ik zwijgen, Historische uitgeverij Groningen, 2010) van tevoren aan te schaffen.

Toegang vrij, opgave voor de leesgroep is niet noodzakelijk. Frequentie: maandelijks. 

Wie graag een reminder voor de leesgroep-data wil ontvangen, kan zich abonneren op de mailinglijst. Stuur een berichtje naar de contactpersoon van de leesgroep, Nagy Badir, en je ontvangt enkele dagen tevoren een herinnering.

 


De leesgroep Meister Eckhart is onderdeel van Podium VG, platform voor beginnende of onafhankelijke initiatieven rondom filosofie, samenleving, kunst en (geestes-)wetenschap.  

 


Om de lezingen bij te wonen heeft elke bezoeker, ouder dan 13 jaar, een geldig Coronatoegangsbewijs nodig via een geprinte of digitale QR-code in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. Kijk voor meer info op CoronaCheck.nl

maandag 1 februari 2021 - 20:00 tot dinsdag 1 juni 2021 - 22:00

Begeleider:

Nagy Badir

Locatie:
Gebouw Vrijburg, Herman Gorterstraat 31, Amsterdam (Zuid)

Deel deze pagina:

Gerelateerd