Leesgroep Meister Eckhart: GEANNULEERD i.v.m Corona tot nader bericht

UITGESTELD: vanwege corona tot nader bericht

 

Bijna zeven eeuwen na zijn sterfdag geniet Meister Eckhart (ca. 1260 – ca. 1327) meer belangstelling dan ooit tevoren. Niet alleen christenen, maar ook boeddhisten, atheïsten en mensen die op hun eigen wijze invulling geven aan hun spirituele weg, beschouwen Meister Eckhart als een belangrijke gids bij hun zoektocht.

Eckhart verliet in zijn tijd al de gebaande wegen en schiep zelfs nieuwe woorden en begrippen om het eigenlijke tot uitdrukking te kunnen brengen. Hij had een voorliefde voor paradoxen om zijn toehoorders aan het denken te zetten en schreef zijn preken en traktaten in de volkstaal.

Dit seizoen staan Eckharts preken op het leesprogramma. Deelnemers worden verzocht de uitgave van C.O. Jellema (Meister Eckhart, Over God wil ik zwijgen, Historische uitgeverij Groningen, 2010) van tevoren aan te schaffen.

 

De maandelijkse leesgroep is bedoeld voor wie op een dieper niveau wil kennismaken met deze inspirerende denker een leermeester. De toegang is vrij, opgave vooraf is niet nodig. Klik hier voor een overzicht van bijeenkomstdata.

 

De leesgroep Meister Eckhart is onderdeel van Podium VG, platform voor beginnende of onafhankelijke initiatieven rondom filosofie, samenleving, kunst en (geestes-)wetenschap. 


Om de lezingen bij te wonen heeft elke bezoeker, ouder dan 13 jaar, een geldig Coronatoegangsbewijs nodig via een geprinte of digitale QR-code in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. Kijk voor meer info op CoronaCheck.nl

maandag 5 april 2021 -
20:00 tot 22:00

Docent:

nagy badir

Locatie:
Locatie Vrijburg, Herman Gorterstraat 31, Amsterdam

Deel deze pagina:

Gerelateerd

Leesgroep Meister Eckhart
07 september 2020
Meditatie
13 oktober 2019
06 december 2021