Leesgroep mystieke bronteksten

Leesgroep mystieke bronteksten

Elke eerste en derde zondag van de maand is er gelegenheid om met elkaar dieper in te gaan op mystieke bronteksten uit verschillende religieuze tradities. Momenteel kiezen we bronteksten uit de joods-christelijke traditie. De ervaring leert dat door inbreng van de deelnemers – ieder met een eigen kijk en invalshoek – een tekst tot leven kan komen.

Daarbij is het soms bevrijdend de tekst eerst in een historische context te plaatsen. Dat is dan nog ‘hoofdwerk’. Maar de interpretatie van de tekst gebeurt intuïtief, vanuit het hart, zodat de mystieke diepte ervan duidelijk wordt. Zo wordt het lezen van mystieke bronteksten iets van hoofd en hart, waarbij het accent ligt op wat de tekst je intuïtief doet. 

Opgeven voor deze bijeenkomsten is niet nodig. Je hoeft ook niet iedere keer aanwezig te zijn. Per keer kun je beslissen of je mee wilt doen.

 

Thema voor 17 november: Vreugde bij een ongemakkelijk levenslot. Leestekst: Prediker, hoofdstuk 3.

 


De leesgroep mystieke bronteksten is een initiatief van Ojas de Ronde en Henk Rijkse en is onderdeel van Podium VG, platform voor beginnende of onafhankelijke initiatieven rondom filosofie, samenleving, kunst en (geestes-)wetenschap.  

zondag 17 november 2019 -
13:00 tot 14:00

Locatie:
Gebouw Splendor, Nieuwe Uilenburgerstraat 116, Amsterdam

Deel deze pagina:

Gerelateerd