Meditatiespecial The Western Mystery Tradition

Zen, Vipassana, mindfulness: veel van de vandaag beoefende meditatievormen vinden hun oorsprong in het Boeddhisme. Maar wist je dat ook de Europese geschiedenis meditatie kent? Die staat vaak in het teken van visualisatie: in plaats van  de aandacht te richten op leegte wordt de verbeelding geoefend om innerlijke processen aan te wakkeren.

Zondag 28 oktober maken we onder leiding van hogepriesteres Ina Custers-van Bergen kennis met de meditatiemethoden van de "Western Mystery Tradition". Deze westerse esoterische stroming in lijn met het occultisme van Dion Fortune (1890-1946) baseert zich op de Hermetische Kabbala en ze werkt op basis van de Wijsheidsteksten van de antieke tempels, de Europese mythologie en de hermetische toepassingen van Tarot, Astrologie, High Magic en Alchemie.

Dit zijn actieve meditaties: een Walking Meditation, de meditatie van de Opening of the Veils, de Middel Pillar Meditatie en een zg. Pathworking.

 

---

Ina Custers-van Bergen werkt en publiceert  op het gebied van de Hermetische Mysterietraditie. Op een heldere manier verbindt ze de oude geheimen van de magische studies met de hedendaagse intellectuele blik op het leven. Zij is gespecialiseerd in Hermetische Kabbala, Transpersoonlijke ontwikkeling, Westerse meditatietechnieken, Spirituele crisis.

Bestellen niet meer mogelijk, activiteit is voorbij.


zondag 28 oktober 2018 -
11:00 tot 13:00

Begeleider:

Ina Custers-van Bergen

Prijs:
€ 5,00
Locatie:
Splendor, Nieuwe Uilenburgerstraat 116, Amsterdam

Deel deze pagina:

Gerelateerd

24 oktober 2021
Mindfulness - Het trainen van opmerkzame aandacht
24 september 2017
12 januari 2020