Mindfulness - Het trainen van opmerkzame aandacht

Mindfulness Meditatiespecial

Mindfulness wordt wereldwijd door talloze mensen met verschillende achtergronden beoefend. Maar wat is het? De oorsprong van mindfulness komt uit een tekst van de Boeddha, de Satipatthana sutra, waarin de beoefenaar aangespoord wordt aandachtig en opmerkzaam aanwezig te zijn. Gebruikmakend van dit uitgangspunt heeft Jon Kabat-Zinn de huidige Mindfulnesstraining ontwikkeld.

Dit ‘in aandacht aanwezig zijn' gaat over het bewust ervaren van dit moment, van gedachten, gevoelens, het lichaam, communicatie en reacties. Belangrijk hierbij is de herkenning dat de kwaliteit van bewustzijn altijd aanwezig is en de bron is van stilte en rust. De mindfulnesstraining wordt ondermeer gebruikt om mensen te leren om te gaan met stress, burn-out, depressie, pijnklachten en slecht slapen. Door het oefenen in mindfulness wordt het vertrouwen en de wijsheid ontwikkeld om met een open gewaarzijn het leven tegemoet te treden.

In de meditatiespecial zullen we mindfulness oefeningen verkennen die gaan over aandachtig aanwezig zijn. 

 

Over Caroline van Eelen - In 2001 begon zij met het geven van de mindfulnesstraining (bij Mentrum, een GGZ instelling waar zij 20 jaar als therapeute heeft gewerkt). Omstreeks 1984 was ze medeoprichtster van een boeddhistisch centrum in Amsterdam, waar ze les gaf in boeddhisme en meditatie. Ze heeft een therapie- en coachingspraktijk. Het afgelopen jaar gaf ze de mindfulnesstraining o.a. aan mensen die met kanker geconfronteerd worden. Zie ook: mindfulnesstraining.nl

Bestellen niet meer mogelijk, activiteit is voorbij.


zondag 24 september 2017 -
11:00 tot 13:00

Begeleider:

Caroline van Eelen

Prijs:
€ 7,50
Locatie:
Gebouw Splendor, Nieuwe Uilenburgerstraat 116, Amsterdam

Deel deze pagina:

Gerelateerd