Normal Is Over The Movie - by Renée Scheltema

Normal Is Over

De sleutel tot de toekomst van de wereld is het vinden van optimistische verhalen en deze met anderen te delen  -Pete Seeger

 

Normal Is Over (103’ min.) is een meeslepende en visueel rijke film geregisseerd door de bekroonde onderzoeksjournalist Renée Scheltema. De film analyseert ‘The big picture’, hoe mensen onbedoeld onze planeet hebben bedreigd: klimaatverandering, het uitsterven van soorten, de uitputting van kritieke natuurlijke hulpbronnen en de industriële manier van onze voedselproductie.

De documentaire onderzoekt hoe ons economisch en financieel systeem al deze kwesties met elkaar verbindt en biedt oplossingen die onmiddellijk kunnen worden geïmplementeerd, van praktische alledaagse oplossingen tot het heroverwegen van de overkoepelende mythes van onze tijd. Renée reist de hele wereld over en ontmoet niet alleen vooraanstaande experts, maar ook alledaagse burgers die zich concentreren op zaken als biologische landbouw, het verbieden van plastic, het redden van soorten, ecologische economie, duurzame architectuur en hernieuwbare energie en meer.

Een indrukwekkende film die laat zien dat iedereen op zijn eigen manier kan bijdragen aan de uitdagingen waar we als mensheid voor staan.

De film is Nederlands ondertiteld. Q & A na afloop met de filmmaakster.

 

Toegang gratis, op vertoon van reservering via Eventbrite! Een vrijwillige bijdrage aan de onafhankelijke filmmaker Renée Scheltema die voor eigen rekening de film produceerde, wordt op prijs gesteld.

 

 

zondag 3 juni 2018 -
11:00 tot 13:00

Locatie:
Gebouw Splendor, Nieuwe Uilenburgerstraat 116, Amsterdam

Deel deze pagina:

Gerelateerd