Docustill Nu of nooit meer

Nu of nooit meer

UITVERKOCHT - “Pap, het is me opgevallen dat er pas op een afscheid, een begrafenis, dat er dan pas ruimte is voor waardering van de overledene,” zegt filmmaker Marieke Widlak in haar korte documentaire “Nu of Nooit Meer”.

Na de zelfdoding van haar zus bleef Widlak achter met een machteloos gevoel. Had ze wel voldoende waardering uitgesproken naar haar zus? In “Nu of Nooit Meer” zoekt ze naar antwoorden bij haar familie. De film werd een ode aan het uitspreken van liefdevolle waardering.

In deze editie van Café VG bekijken we “Nu of Nooit Meer”; daarna gaan we met de filmmaker en met elkaar in gesprek. Laten we de mensen om ons heen weten dat we ze waarderen en dat ze belangrijk voor ons zijn? Doen we dat goed, en vaak, genoeg? Met woorden, of ook op andere manieren? We bespreken het op basis van eigen ervaringen en met handvatten uit de filosofie.

De toegang is vrij. Gelieve wel te registeren, het aantal plaatsen is beperkt.

 

---

Marieke Widlak (1993) is een filmmaker uit Rotterdam, waar zij werkzaam is voor Korrel Film. Haar wens om films te maken komt vanuit een behoefte om verhalen te vertellen over alledaagse thema’s. Hier begint haar fascinatie. Het gaat haar om het zien van de waarde in simpele dingen. Stilstaan waar we normaal aan voorbij lopen. In 2018 maakte Widlak haar debuut met “Nu of Nooit Meer”. Hiermee is ze afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. De film heeft in dit jaar de Wildcard van het Filmfonds en de Drempelprijs van Willem de Kooning gewonnen en is uitgeroepen tot beste debuut op het Eindhoven Film Festival. Meer informatie is te vinden op haar website mariekewidlak.com

 


Deze editie van “Café VG: Nu of Nooit Meer” is een activiteit in het kader van Podium VG, op initiatief van filmmaker Widlak en filosoof Joyce Pijnenburg.

In Café VG bespreken we maandelijks een maatschappelijk of politiek relevant thema dat we plaatsen in de context van beleving, ervaring en levensfases. In de laatste decennia is de wereld compleet veranderd; jong en oud zijn dan ook in een heel verschillende maatschappij opgegroeid. Wij geloven dat generaties van elkaar kunnen leren.

zondag 14 april 2019 -
13:00 tot 15:00

M.m.v:

Marieke Widlak

Locatie:
Nieuwe Uilenburgerstraat 116, Amsterdam

Deel deze pagina:

Tags

Gerelateerd