Over Nieuw - een muzikale vertelling

Over Nieuw - een muzikale vertelling

Op zondag 15 januari openen we het programmaseizoen van VG Amsterdam op feestelijke wijze in een nieuwe omgeving: het muziekgebouw Splendor. Dat vraagt natuurlijk om een opening waarin niet alleen het verhaal maar ook de muziek nadrukkelijk aan bod komt.

We nodigen u dan ook met genoegen uit voor ‘Over Nieuw’, een muziek-verhaal, verteld door Elte Rauch met muzikale intermezzi van violiste Emma Breedveld. Met een koffer vol verhalen, gedichten en muziek nemen zij het publiek mee in hun muzikale vertelling. Verhalen over geboorte en nieuwe levens, oases en utopieën, graaltochten en liefdes, over oud en nieuw. Want een mens kan altijd weer opnieuw beginnen.
Op 15 januari beginnen we Over Nieuw.

 


Elte Rauch (Msc) is schrijfster en programmamaker. Ze studeerde filosofie en sociale wetenschappen in Engeland aan de universiteit van Bristol en theologie in Utrecht. Zij interesseert zich specifiek voor deconstructie en verbinding, in ethisch en esthetisch perspectief. Muziek als verbindend aspect speelt in haar programma’s een belangrijke rol, zij werkt bij de uitvoering van haar programma´s dan ook vaak samen met musici.

Emma Breedveld kreeg haar eerste vioollessen van vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek. Daarna studeerde zij aan het Utrechts Conservatorium en aan het Conservatorium van Amsterdam bij István Párkányi. Ze volgde masterclasses bij onder andere Yvri Gitlis, Gilles Apap en Giora Feidman. Als docent viool is ze werkzaam aan het Conservatorium van Amsterdam en aan de Muziekschool Amsterdam. Emma is oprichtster en violiste van Trio Escapada en speelt in meerdere ensembles. Met Carel Kraayenhof’s Sexteto Canyengue tourde zij zeven jaar als 1e violiste de wereld door. Meer op: emmabreedveld.com

Bestellen niet meer mogelijk, activiteit is voorbij.


zondag 15 januari 2017 -
11:00 tot 12:00

Spreker:

Elte Rauch

Musici:

Emma Breedveld (viool)

Prijs:
€ 7,50
Locatie:
Gebouw Splendor, Nieuwe Uilenburgerstraat 116, Amsterdam

Deel deze pagina:

Gerelateerd