Leesgroep christelijke bronteksten

Verbeelding van een parallel universum

Elke eerste en derde zondag van de maand is er gelegenheid om met elkaar dieper in te gaan op christelijke bronteksten. De ervaring leert dat door de inbreng van de deelnemers, ieder met een eigen kijk en invalshoek, een tekst tot leven kan komen.

Daarbij is het soms bevrijdend de tekst eerst in een historische context te plaatsen. Dat is dan nog ‘hoofdwerk’. Maar de interpretatie van de tekst gebeurt intuïtief, vanuit het hart. Zo wordt het lezen van deze bronteksten iets van hoofd en hart, waarbij het accent ligt op wat de tekst je intuïtief doet.

Toegang vrij, opgeven voor deze bijeenkomst is niet nodig. Je hoeft ook niet iedere keer aanwezig te zijn. Per keer kun je beslissen of je mee wilt doen.

Leestekst voor 18 november: de Openbaring van Johannes, hoofdstuk 4 en 5. Thema: Verbeelding van een parallel universum. 

 


De leesgroep is een initiatief van Ojas de Ronde, Henk Rijkse en Alla Avilova en is onderdeel van Podium VG, platform voor beginnende of onafhankelijke initiatieven rondom filosofie, samenleving, kunst en (geestes-)wetenschap.  

 


Om de lezingen bij te wonen heeft elke bezoeker, ouder dan 13 jaar, een geldig Coronatoegangsbewijs nodig via een geprinte of digitale QR-code in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. Kijk voor meer info op CoronaCheck.nl

zondag 18 november 2018 -
13:00 tot 14:00

Locatie:
Splendor, Nieuwe Uilenburgerstraat 116, Amsterdam

Deel deze pagina:

Gerelateerd