Zelfreflectie in het werk van Roemi

Zelfreflectie in het werk van Roemi

Op het eerste gezicht lijkt de weg naar binnen niet de meest logische stap als je het gevoel hebt vast te zitten of bent dolgedraaid. Uiteindelijk wil je toch vooruit… Wat wil Roemi ons in zijn Masnawi zeggen over het pad van de spirituele reiziger (in mystiek christelijke termen: de weg naar het koninkrijk Gods), over de wortels van de religie en de beginselen van ons mens-zijn?

Een innerlijk leven wil niet alleen zeggen stilstaan bij wat je denkt en voelt, het gaat ook om onze wezenlijk band met dat wat het meest werkelijk is. De weg naar binnen brengt ons dichter bij de kwaliteiten die in het hart aanwezig zijn: vertrouwen, rust, kracht en weten. Bij Roemi draait alles om de liefde, en om deze liefde bezit te laten nemen van ons hart is het belangrijk de waarheid, de werkelijkheid, de realiteit, het ware onder ogen te zien.

 


Sipko A. den Boer is een liefhebber van mystieke Perzische gedichten. Al vele jaren bestudeert hij de geschriften van Roemi en zestien jaar geleden besloot hij de teksten waaronder de didactische en lyrische gedichten, verhalen en spirituele leringen te gaan vertalen. De afgelopen tien jaar heeft hij nauw samengewerkt met een professioneel team van vertalers, docenten, kunstenaars en muzikanten om de verschillende elementen bij elkaar te brengen die nodig zijn om de muziek en beweging van Roemi’s poëzie tot uiting brengen in de Nederlandse taal. Naast het vertalen, muziek maken, koken, tuinieren en schrijven, werkt hij als zelfstandige in zijn eigen praktijk voor herstel, ontwikkeling en mentorschap. Zie ook roemivandaag.nl

Saki Lee-den Boer is sinds 1975 bezig met het soefisme. Zij geeft soefi klassen en retraites in Nederland en Europa en heeft een praktijk voor oosterse geneeskunde.

Bestellen niet meer mogelijk, activiteit is voorbij.


zondag 18 september 2016 -
11:00 tot 12:00

Spreker:

Sipko den Boer

Musici:

Saki Lee-den Boer

Prijs:
€ 7,50
Locatie:
Gebouw De Nieuwe Liefde, Amsterdam

Deel deze pagina:

Gerelateerd