Zij denkt, dus zij bestaat

Denken vrouwen anders dan mannen? Bestaat er zoiets als een vrouwelijke filosofie? Waarom laat bijvoorbeeld Martin Heidegger de tijd beginnen bij de dood en Hannah Arendt bij de geboorte?

In deze lezing laat Joke Hermsen zien dat vrouwelijke filosofen niet alleen op heel uiteenlopende manieren met hun vak bezig zijn maar ook dat hun meningen over het vrouwelijk denken uiteen lopen. Wat overeenkomt is de zichtbaarheid: vrouwelijke denkers dwingen bestaansrecht af voor de vrouwelijke kant in de filosofie door hun werk, kennis, ervaring en specialisatie overtuigend voor het voetlicht te brengen. Een uitnodigende en prikkelende lezing voor vrouwen èn mannen die serieus in filosofie geinteresseerd zijn.

 


Joke Hermsen is romanschrijver en filosoof, bekend om haar bezinning op het thema van de tijd. In 2011 verscheen haar essaybundel Stil de tijd en in 2014 Kairos – Een nieuwe bevlogenheid, over het verschil tussen kloktijd en innerlijke tijd. Naast het schrijven geeft ze lezingen en workshops over filosofische en maatschappelijke kwesties en literatuur en is ze bestuurslid van de Internationale Vereniging van Vrouwelijke Filosofen (IAPH).

Bestellen niet meer mogelijk, activiteit is voorbij.


zondag 6 maart 2016 -
11:00 tot 12:00

Spreker:

Joke Hermsen

Musici:

Sara Crombach (piano)

Prijs:
€ 7,50
Locatie:
Gebouw De Nieuwe Liefde, Amsterdam

Deel deze pagina:

Gerelateerd